PC070 Den Haag: niet alleen voor computer reparaties

Jan, , Blog
pc070 winkel op de frederik hendriklaan in den haag

Hallo allemaal en welkom terug naar onze wekelijkse rubriek Doen zij ‘t goed?. Deze keer hebben wij de batterij van de iPhone 7 van Marieke bij PC070 op de Frederik Hendriklaan in Den Haag laten vervangen.

PC070 (voormalig Schako op de De Gaarde ) heeft al meer dan 30 jaar ervaring in de computer wereld en het is nu ook een begrip hier op de “Fred” voor mobiel reparaties in Den Haag.

De winkel bestaat uit twee gedeelten: een op nummer 299 en een op nummer 303. Daar tussen bevindt zich de Relase kids store, onder het Staten Hotel.

Onze beoordeling over PC070 in Den Haag

Prijs van de reparatie 3.5
Kwaliteit van de reparatie 4
Wachttijd voor de reparatie 4
Klantvriendelijk personeel 5
Totaal 4.1
Aanbevolen: Ja

De reparatie

Marieke is moeder van 3 kinderen en ze werkt in de zorg. Ze heeft haar iPhone 7 terug in 2017 gekocht en ze is zeer tevreden over haar telefoon. Sinds een paar maanden wordt haar batterij snel leeg en in de laatste weken is echt erger geworden verteld ze.

Ik zit niet veel achter mijn telefoon, zei ze, maar ik moet wel altijd bereikbaar zijn vanwege mijn werk. Vorige week moesten mensen mij op mijn vaste nummer bellen omdat mijn smartphone uit was gegaan. Gelukkig was ik nog thuis, anders had het niet gekund.

Benieuwd naar prijzen van andere reparateurs? Vergelijk ze nu!

Tegenwoordig duurt mijn batterij maximaal een dag. Als de kinderen spelletjes of muziek op de iPhone laten draaien, moet daarna de stekker van de oplader meteen het stopcontact in. Dat is ongelofelijk.

Ik ben een beetje moe om continu een stopcontact te moeten gaan vinden als ik in de stad loop verteld Marieke. Ik wil gewoon dat mijn iPhone weer voor een “normale” periode aan kan blijven.

Prijzen & Garantie

Op de wesbite van PC070 word aangegeven dat het vervangen van de accu van een iPhone 7 € 79 kost.

Er is niks te vinden over garantie en wachttijd. Duidelijk is het wel dat er geen afspraak nodig is voor een reparatie.

Aan de slag!

Marieke woont om de hoek en wij spreken bij Boosty af. Na een lekker smoothie te hebben gedronken, steken wij de straat over en we gaan de winkel van PC070 in.

Marieke verteld over de batterij problemen van haar iPhone 7 en de stress dat ze hiervan krijgt. Ons hulp gaat meteen aan de slag door een aantal dingen te checken.

Allereerst werd het daar gecontroleerd of de laatste versie van de iOS was geïnstalleerd. Hij vertelde dat vaak software updates kunnen helpen met zulke dingen. De iPhone van Marieke bleek wel de laatste iOS versie geïnstalleerd te hebben. Dit is dus niet het probleem.

Marieke heeft ook haar oplader meegenomen. Deze wordt ook getest, maar het bleek ook goed te werken.

batterij iphone 7 marieke wordt vervangen

Er word ook gekeken of er wat stof in de oplaadport van de smartphone ziet. Dit kan voorkomen dat de iPhone goed oplaadt werd het ons verteld. De oplaadpunt was “helaas” stofvrij.

Als laatste test word er gecheckt hoe erg de batterij leeg loopt. Een paar YouTube video’s worden er afgespeld. Na slechts 5 minuten is de stand van batterij al 7% procent minder geworden. Dit is niet normaal. Er word dus besloten om de batterij te gaan vervangen.

Na een kwartiertje is de reparatie voorbij en de smartphone werd terug aan Marieke gegeven. Ze werd geadviseerd om de nieuwe batterij volledig leeg te laten lopen en daarna deze een hele nacht laten opladen. Op haar nieuwe batterij krijg ze 3 maanden garantie. Dit is netjes.

Na enkele dagen bellen wij Marieke terug om te vragen hoe het met haar telefoon gaat. Het vervangen van de accu heeft wel geholpen. Met haar nieuwe batterij kan ze nu 3 dagen meegaan wanneer ze deze vol heeft opgeladen. Marieke is tevreden.

Heb je ook je smartphone bij PC070 laten repareren? Laat dan ons weten wat je ervaring is geweest.

PC070

Adres: Frederik Hendriklaan 299 en 303, 2582 CE Den Haag

Telefoon: +31 70 358 8312

Openingstijden:
Maandag 09:30 – 18:00
Dinsdag 09:30 – 18:00
Woensdag 09:30 – 18:00
Donderdag 09:30 – 21:00
Vrijdag 09:30 – 18:00
Zaterdag 10:00 – 17:00
Zondag Gesloten

Volgende Post

Reparatie bij GSM Today in Den Bosch: onze ervaring

Frank,
gsm today winkel op de Orthenstraat 42 in den bosch

Goedemorgen volks en welkom terug naar “Doen zij ’t goed?”. Deze keer zijn wij bij GSM Today op de Orthenstraat [...]

Lees meer...


Vorige Post

iPhone Kliniek Rotterdam: onze reparatie ervaring

Frank,
iphone kliniek winkel op de westblaak in rotterdam

Goedendag allemaal en welkom terug op onze wekelijkse rubriek “Doen zij 't goed?”. Deze week zijn bij iPhone Kliniek op Westblaak 24 in Rotterdam geweest [...]

Lees meer...