Scherm reparatie bij Mediamarkt: “Ik ben toch niet gek”! Of toch wel?

Jan, , Blog
power serive voor schermreparatie bij Mediamarkt

Update 7 december 2018

Sinds enkele maanden heeft Mediamarkt zijn telefoon reparatie service uitgebreid. Naast het glas kunnen mensen nu ook batterij, koptelefoonaansluiting, camera en nog meer onderdelen laten repareren. Bovendien kan men nu ook direct via de website zijn/haar kapotte telefoon opsturen voor reparatie.

Benieuwd naar de reparatie prijzen van Mediamarkt t.o.v. andere reparateurs?

3 schermvarianten

Nu geeft Mediamarkt meer overzicht en vooral meer duidelijkheid over de type schermen die bij de Smartbar worden gemonteerd. Bijvoorbeeld voor een iPhone 6, 5 en 7 scherm reparatie heeft u nu drie keuzen:

Opvallend is dat de Premium versie ook als imitatiescherm wordt beschreven. En de prijzen dan? Tussen een premium en een budget kan het verschil in prijs tot 50% oplopen.

Bij het vervangen van een iPhone batterij heeft men alleen maar een keus. Als hier de batterij wel door een originele wordt vervangen is nog onduidelijk, maar wat wel zeker is is dat de accu wel een nieuwe is zoals op de website vermeld.

Telefoon opsturen

Als u uw smartphone per post naar Mediamarkt wilt sturen, moet u eerst een formulier met uw gegevens invullen en afvinken dat u uw telefoon ontgrendeld en uitgeschakeld heeft voor het opsturen. Instructies over hoe de smartphone moet verstuurd worden worden per e-mail doorgegeven.

mediamarkt checklist voor opsturen voor telefoon reparatie

7 juni 2018

Terug in 2015 werd het door alle TV zenders, radio’s en kranten hard geroepen dat vanaf dat moment men terecht bij Mediamarkt kunt komen om het scherm van zijn/haar iPhone en Samsung te laten vervangen (tegenwoordig worden ook Huawei toestellen gerepareerd ). Leuk dacht iedereen! Lekker goedkoop mijn telefoon laten repareren. Ja, want meestal grote reuzen als Mediamarkt kunnen lagere prijzen hanteren ten opzichte van de kleine telefoonwinkel om de hoek.

In de loop van de jaren is het aanbod van Mediamarkt voor telefoon reparaties behoorlijk gegroeid. Nu kunt u zelf andere onderdelen van uw smartphone laten repareren zoals de volumeknop, of bijvoorbeeld de batterij laten vervangen. Maar klopt dat helemaal? Staat scherm reparatie bij Mediamarkt gelijk aan beste prijs-kwaliteit verhouding?

Prijs competitie is er altijd. Vooral in een zo (nog) kleine niche zoals die van telefoon reparaties. Dus het zou dat niemand verbazen als er prijsverschillen zijn tussen een en een andere reparateur. Mediamarkt hanteer overal in het land de zelfde reparatietarieven voor scherm reparaties, maar bij lokale gsm shops variëren wel de kosten van winkel tot winkel. Dus afhankelijk van waar men woont zijn er ook andere prijsverschillen te zien.

Stelt u voor dat u het kapotte scherm van uw iPhone 6 wilt laten maken. Als u in Amsterdam woont, kunt u tot 60 euro besparen op de scherm reparatie van uw iPhone 6. Mensen die in Rotterdam wonen kunnen alleen maar een klein 30 euro besparen. Inwoners van Den Haag en Den Bosch kunnen tot 70 euro besparen op hun scherm reparatie door het juiste keus te maken.

scherm iphone 6 vervangen mediamarkt

Uiteraard gaat het niet alleen over prijs, maar ook en vooral kwaliteit. Niet iedere reparateurs gebruikt originele onderdelen voor scherm reparaties. In feit zijn er op de markt ook de zo genoemde A+ en A++ schermen te vinden. Deze zijn zonder twijfel goedkoper dan OEM (original equipment manufacturing) onderdelen. Maar wat gebruikt Mediamarkt eigenlijk?

Volgens de meeste gebruikt Mediamarkt originele onderdelen. Andere zeggen dat ze niet originele schermen gebruiken. Mediamarkt bied 6 maanden garantie op hun scherm reparaties. Vaak bij niet originele onderdelen worden er alleen maar maximaal 3 maanden garantie aangeboden. Op de website van Mediamarkt kunt u op de smartphone reparatie pagina het volgende vinden: “…in de winkel laten vervangen door een nieuw, kwalitatief onderdeel.”

In ieder geval wanneer u uw telefoon door een niet gecertificeerde monteurs laat repareren komen al uw fabriek garanties te vervallen. Dus tel altijd tot 3 voordat u een reparateur kiest.

Volgende Post

Reparatie bij The Phone Lab Amsterdam? Hier onze ervaring

Frank,
phone lab reparatie winkel op de van woustraat in amsterdam

Deze week zijn wij naar Phone Lab op de van Woustraat in Amsterdam gegaan om het scherm van de iPhone 7 van [...]

Lees meer...