iPhone wordt warm? Hier wat te doen

Jan, , Blog

Wat te doen bij een oververhitte iPhone X, 8, 7, 6, SE, 5 en 4 die niet wilt afkoelen.

iphone die oververhit is

Allereerst hoef je niet te panieken als je iPhone warm wordt. Dat is gewoon normaal, vooral wanneer je toestel intensief gebruikt. Dit is het geval wanneer je bijvoorbeeld een 3D spelletje laat draaien, HD video’s afspeelt, processor-intensief apps gebruikt, GSP gebruikt (vooral op oudere toestellen), tijdens het opladen van je batterij (vooral als je iPhone blijft gebruiken).

Reparatie nodig Vergelijk nu kosten.

Wanneer warm is oververhit?

Er is een wel een verschil tussen warm en te heet worden. iPhone zijn ontworpen om tussen 0° en 35° te werken en dus gebruikt te worden. Als de temperatuur van je toestel buiten deze range komt, je mag problemen ervaren.

Wanneer je iPhone oververhit wordt zal er dan een waarschuwing op je scherm verschijnen en de meeste van de functionaliteiten van je toestel zullen automatisch uitgeschakeld worden of in low-power mode gezet worden. In dit geval kun je nog “Noodgeval” oproepen maken.

iphone oververhit melding waarschuwing

In het algemeen is altijd riskant om je iPhone te warm laten worden. Reden hiervoor is de batterij. In feit zijn lithium batterijen die in smartphones gebruikt worden zeer veilig, maar ze kunnen wel ontploffen wanneer ze bijvoorbeeld in de zon laten liggen.

Dus laat niet je iPhone in de auto of op het strand onder de zon liggen tijdens een zomerse dag.

iPhone laten afkoelen

Als er nodig is, je kunt je telefoon laten afkoelen zoals het volgt:

iphone in koelkast

Let op! Niet je iPhone in de koelkast of onder de airco plaatsten. Je iPhone te snel laten afkoelen kan condens creëren die tot waterschade kan leiden. Altijd je telefoon langzaam laten afkoelen dus.

Altijd te warm is niet goed

Warmte genereren is het dus zeer gebruikelijk bij smartphones, maar als je toestel de meest van de tijd oververhit raakt, dan is er waarschijnlijk een probleem met je iOS software.

Zodra het probleem optreedt je kan proberen om alle apps die op de achtergrond ververst worden uit te schakelen:

Je kan ook er checken of er apps op de achtergrond nog actief zijn door te kijken of er een gekleurd band bovenaan het scherm van je iPhone verschijnt:

iphone rode band bovenaan het scherm

Om een app af te sluiten:

Verder zorg er dat je een originele oplader en oplaadkabel gebruikt tijdens het oplaad van je telefoon. Niet originele opladers en of snoeren kunnen met de verkeerde stroming je batterij voeden en je iPhone snel laten oververhitten.

Als je toestel nog steeds warm blijft en je nog garantie hebt, neem dan direct contact met de Apple care.

Geen garantie meer? Laten dan je iPhone in onze winkeles voor iPhone reparatie in Rotterdam bekijken.

Volgende Post

iPhone geblokkeerd? 4 oplossingen voor!

Frank,
iphone geblokkeerd

Meestal wordt je iPhone geblokkeerd wanneer de verkeerde toegangscode 5 keer achter elkaar wordt ingevoerd. In dit geval kan je na 1 minuut weer proberen om je wachtwoord in te typen om [...]

Lees meer...


Vorige Post

iPhone in het water gevallen: wat te doen.

Frank,
iphone met waterschade

Heb je telefoon in het water laten vallen? Geen paniek. Het kan als een nachtmerrie klinken maar het is wel nog mogelijk om je iPhone [...]

Lees meer...