iPhone traag? 11 tips om het sneller te maken

Jan, , Blog

Wat kan je doen wanneer je iPhone X, 8, 7, 6, SE, 5 of 4 traag wordt?

iphone is traag

In de loop van de tijd kan je toestel wel wat trager worden. Dit kan je op verschillende manieren oplossen:

Reparatie nodig? Vergelijk nu kosten en bespaar tot 50%.

Apps verwijderen

Vaak installeren wij applicaties die uiteindelijk zelden worden gebruikt. Om te checken welke apps veel ruimte in beslag nemen doe het volgende:

Data opruimen

Heb je veel video’s, muziek, foto’s, podcast en bestanden op je iPhone die je nooit gebruikt? Dan verwijder ze of zet ze op de iCloud Fotobibliotheek of iCloud Muziekbibliotheek

Om ruimte te besparen op je iPhone je kunt Optimaliseer opslag inschakelen. Op deze manier worden foto’s en video’s geüpload naar iCloud :

Het zelfde trucje kun je gebruiken voor muziek, maar hier wordt de iCloud-muziekbibliotheek zichtbaar wanneer je een abonnement op Apple Music of iTunes Match hebt. Als dit het geval voor jou is:

Beperk Apps verversen

Veel apps worden op de achtergrond verversen om informatie op te halen. Eigenlijk is het slim om toegang te geven tot het verversen aan alleen apps die je meest gebruikt. Dit kun je op deze manier doen:

Op deze manier worden er nieuwe gegevens alleen opgehaald wanneer je de app opent.

Locatievoorzieningen uitschakelen

Veel apps willen je locatie weten maar zekere hebben ze deze informatie niet altijd nodig. Om te kunnen bepalen wanneer de apps dit kunnen doen volg deze stappen:

Werkgeheugen resetten

Je iPhone heeft een bepaalde RAM geheugen tot zijn beschikking om het bestuurssysteem taken te laten uitvoeren. Je kunt het gebruik van je werkgeheugen handmatig herstellen om te zorgen dat je toestel minder traag functioneert:

iphone werkgeheugen resetten

Batterij vervangen

Sinds iOS 10.2.1 heeft Apple geprobeerd om de duur van verouderde batterijen te verlengen door iPhone trager te maken. Als je toestel best oud is, is kans groot dat je telefoon last van dit probleem heeft. Dit kun je makkelijk oplossen door een nieuwe batterij aan te schaffen bij één van onze winkels voor iPhone reparatie in Den Bosch.

Oude berichten verwijderen

Oude berichten in je telefoon nemen ook veel opslag in gebruik. Voor deze reden is het raadzaam om overbodige gesprekken en berichten te verwijderen.

Beperkt animaties en bewegingen

Sinds iOS7 zijn er veel visuele effecten in je iPhone gekomen, maar eigenlijk heb je deze helemaal niet nodig.

Om mee te beginnen je kunt bewegingen verminderen:

iphone veminder beweging

Ten tweede je kunt de het contrast verbeteren door de doorzichtigheid op de achtergrond te verminderen:

iphone verhoog contrast

iOS updaten

Vaak op ouder toestellen is de eerste versie van een nieuwe grote software-update vaak trager. Reden hiervoor is dat Apple tijd nodig heeft om alles te optimaliseren. Vervolgens de xx.1 versie zal beter zijn en sneller werken op je iPhone. Om je iOS te updaten:

Toestel herstarten

Tegenwoordig laten veel mensen hun iPhone altijd aan of in Vliegtuigmodus (s ’nacht). Eigenlijk is het slim om af en toe je toestel uit te schakelen en opnieuw laten starten. Dit zorgt dat alle onvoltooide processen die blijven hangen opgeruimd worden.

Toestel wissen

Als je een reservekopie van je data hebt is het slim om eens je iPhone te herstellen als nieuw. Dit doe je zoals het volgt:

Volgende Post

'Geen simkaart' melding op je iPhone?

Frank,
iphone geen simkaart melding

10 oplossingen om je iPhone je simkaart weer te laten herkennen en [...]

Lees meer...


Vorige Post

iPhone geblokkeerd? 4 oplossingen voor!

Frank,
iphone geblokkeerd

Meestal wordt je iPhone geblokkeerd wanneer de verkeerde toegangscode 5 keer achter elkaar wordt ingevoerd. In dit geval kan je na 1 minuut weer proberen om je wachtwoord in te typen om [...]

Lees meer...