iPhone scherm reparatie? Vergelijk!

Frank, , Blog

Alles wat je er moet weten over het vervangen van je kapotte beeldscherm. Kosten, verschillen in kwaliteit van de onderdelen, het AppleCare Plus programma en reparaties bij onafhankelijke reparateurs.

iphone scherm reparatie

Kosten

De prijzen voor een schermreparatie in Nederland zijn afhankelijk van het model van je iPhone, kwaliteit van het vervangen beeldscherm en reparateur.

Gemiddelde kosten voor een iPhone scherm reparatie in Nederland
ModelBij AppleBij Anderen
iPhone X€ 311€ 169
iPhone XR€ 221€ 139
iPhone XS€ 311€ 169
iPhone XS Max€ 361€ 179
iPhone 8€ 171€ 89
iPhone 8 Plus€ 191€ 99
iPhone 7€ 171€ 79
iPhone 7 Plus€ 191€ 89
iPhone 6€ 151€ 59
iPhone 6s€ 171€ 69
iPhone 6 Plus€ 171€ 79
iPhone 6s Plus€ 191€ 79
iPhone SE€ 151€ 59
iPhone 5€ 151€ 49
iPhone 5s€ 151€ 49
iPhone 5c€ 151€ 49

Reparatie nodig? Vergelijk nu kosten en bespaar tot 50%.

Wanneer er jij je scherm door Apple wilt laten repareren check eerst of je toestel gedekt door de AppleCare+-abonnement is. In dit geval hoef je er slechts € 29 eigen risico te betalen.

Wat wordt er vervangen eigenlijk?

Het beeldscherm van je iPhone bestaat uit twee componenten: het glas en de LCD. Deze zijn aan elkaar gelijmd en samen vormen ze de touchscreen-unit van je toestel. In 99% van de gevallen wordt er de gehele unit glas + LCD vervangen.

Wanneer moet jij je scherm laten repareren?

Het scherm dient vervangen te worden wanneer dit gebarsten is of er gekleurde verticale/horizontale strepen op de LCD verschijnen. Indien je touchscreen niet kapot is maar niet meer werkt, probeer dan eerst om deze te herstellen door deze tips voor een iPhone zwart scherm dat niet meer reageert.

Kwaliteit

Bij een iPhone scherm reparatie heb jij er vaak de mogelijk om te kiezen tussen originele of niet originele onderdelen. Deze zijn ook bekend als A, A++ of OEM schermen.

De verschillen tussen een 100% originele scherm en een kopie of high kopie scherm zijn namelijk twee: kwaliteit en merk.

Niet originele LCD en glas hebben een wat lager kwaliteit t.o.v. originele touchscreens. Dit betekent niet dat deze sneller kapot gaan, maar dat ze er op een goedkoper manier geproduceerd worden door welke de kwaliteit niet 100% voldoet aan Apple’s standaard.

Het merk van het scherm speelt ook een rol. Vooral in de prijs. Apple laat haar officiële iPhone schermen alleen door een aantal fabrikanten produceren. Vervolgens mogen deze de originele Apple onderdeel label op hun beeldschermen gebruiken. Andere fabrikanten mogen dit niet doen.

Garantie

De meeste van de reparateurs bieden 3 maanden garantie op een schermreparatie. In sommige gevallen kun jij er echter tot 12 maanden garantie ontvangen. Het aantal maanden garantie is er ook afhankelijk van de kwaliteit de onderdelen die je kiest voor het vervangen van het beeldscherm. Meestal ontvang jij er minder garantie bij niet originele onderdelen.

Wachttijd

Het vervangen van een kapotte scherm kan 30 á 45 minuten duren afhankelijk van het model van je iPhone. Als je er voor een reparatie bij Apple gaat, dan kan je er tot 1 week wachten voordat je toestel gerepareerd wordt. Onafhankelijk reparateurs kunnen meestal jouw iPhone meteen repareren. De meeste werken zonder afspraak.

Zelf doen

Je kunt er ook kiezen om zelf het het scherm te vervangen. Deze is zeker een aantrekkelijk optie wanneer je er een oude toestel bezit en handig bent met een schroevendraaier in je handen.

Prijzen voor de benodigde onderdelen en handleidingen voor de montage tref je op de website van FixJeiPhone.

Volgende post

iPhone batterij vervangen

Jan,
iphone batterij vervangen

Dit moet je er weten voordat je de accu van je iPhone gaat laten vervangen door een nieuwe [...]

Lees meer...


Vorige post

iPhone scherm draait niet meer?

Frank,
iphone scherm draait niet meer oplossing

Wanneer het scherm van jouw iPhone niet meer wilt roteren probeer deze stappen te volgen [...]

Lees meer...