iPhone laadt niet op? Hier 6 oplossingen

Jan, , Blog
iphone laadt niet meer op oplossing

Wanneer je iPhone niet meer oplaadt je kunt best een van de volgende oplossingen proberen:

 1. Je iPhone opnieuw opstarten.
 2. Checken of de oplaadkabel beschadigd is.
 3. Een andere oplader proberen.
 4. Dock connector/oplaadpunt schoon maken.
 5. Zet je iPhone herstelmodus.
 6. Laat je iPhone repareren.

Werken deze oplossingen voor jou niet? Dan is kans groot dat je dock connector beschadigd is.Vergelijken nu prijzen voor je oplaadpoort reparatie.


iPhone opnieuw opstarten

iphone opnieuw starten

De eerste poging om je iPhone te herstellen wanneer deze niet meer oplaadt is om deze opnieuw te laten starten. How doe je dat? Dat verschil per model:

Wanneer je iPhone probeert te resetten vergeet niet om de knoppen lang genoeg ingedrukt te houden. Soms het proces kan tot 20 seconden duren!

Check of de oplaadkabel beschadigd is

iphone snoer versleten

Neem een kijkje naar je oplaadkabel en check of er spraak is van schuren. Als je oplaadkabel versleten uitziet, dan is het slim om een nieuwe oplaadkabel te kopen.

Als je oplaadkabel op het oog wel functionerend uitziet je kunt nog proberen om deze in de usb van je computer in te pluggen en check of je iPhone wel oplaadt. Als dit het geval is dan is de oplader van je iPhone die kapot is gegaan. Als je iPhone nog in de garantie periode is, dan kun je makkelijk een nieuwe oplader van Apple krijgen.

Vergeet ook niet dat lage kwaliteit oftewel niet originele oplaadkabels de bron kunnen zijn van je oplaadproblemen. Dus, indien mogelijk, oplaad je iPhone altijd met originele onderdelen.

Probeer een andere oplader

iphone nieuw oplader

Het zou best simpel klinken, maar het is altijd slim om een andere oplader te testen wanneer je iPhone niet meer oplaadt. Als je iPhone wel oplaadt met een andere oplader dan wet je meteen waar het probleem was. Zoals boven gezegd je kunt ook je proberen om je iPhone via je laptop te laten opladen. Als je deze wel via je computer oplaadt dan weet je zeker dat je oplader kapot is en dat je nieuwe moet gaan kopen.

Indien je een nieuw oplader moet kopen vergeet niet om die van 2.1 amps te kopen. Eventueel je kunt ook de oplader van je iPad gebruiken. Apple zegt dat je iPad oplader ook voor je iPhone oke is.

Dock connector/oplaadpunt schoonmaken

iphone connector poetsen

In 50% van de gevallen is stof in de oplaadpoort van je iPhone die problemen veroorzaakt met het opladen van je toestel. Dus zorg allereerst om je dock connector zeer schoon te houden. Pak en zaklamp, schijn licht op de oplaadpoort van je iPhone en maak deze schoon met een kleine tandenborstel. Na poetsen kijk of er nog stofjes zichtbaar zijn in het oplaadpunt. Indien nee, probeer dan je iPhone op te laden. Hopelijk zal het nu wel opladen.

Zet je iPhone in herstelmodus

Via deze manier probeer je eventuele software problemen op te lossen. Voordat je iPhone in herstelmodus zet vergeet niet om al je foto’s en bestanden op je computer of iCloud te kopieren. Volg dan de volgende stappen om het herstelmodus te beginnen:

 1. Schakel je iPhone uit door de aan/uit knop ingerukt te houden.
 2. Verbind je iPhone aan je computer via de oplaadkabel en laat je toestel nog uit geschakeld.
 3. iphone in herstelmodue zetten
 4. Houd nu je hom knop ingedrukt en steek de oplaadkabel in je iPhone. Na enkele seconden zal je een snoer en een pijltje richting iTunes op je scherm verschijnen. Dit zegt dat iPhone in herstelmodus is.
 5. itunes geeft aan iphone herstelmodus
 6. iTunes geeft aan de je iPhone in herstelmodus is en biedt aan om deze te herstellen. Klik dan op herstel.
 7. Zodra je iPhone hersteld is je kunt je back terug op je toestel kopiëren.

Je iPhone dock connector laten repareren

Wanneer al de bovenste vijf oplossingen niet van hulp zijn geweest, dan is er iets serieus aan de hand met de dock connector van je iPhone. Bijvoorbeeld kunnen sommige gouden pinnen in de oplaadpoort versleten of kapot zijn gegaan. In dit geval je kunt best je telefoon door een gsm shop in Den Bosch laten zien en laten repareren.

Volgende Post

iPhone batterij kalibreren? Zo doe je dat stap voor stap gids

Jan,
kalibratie iphone

Waarom moet je batterij kalibreren eigenlijk? Batterij kalibratie is zeer belangrijk voor je iPhone voor twee reden [...]

Lees meer...