iPhone in water gevallen? Hier wat te doen

Frank, , Blog

Stappenplan om je iPhone te redden wanneer deze in het water is gevallen.

iphone met waterschade

Heb je telefoon in het water laten vallen? Geen paniek. Het kan als een nachtmerrie klinken maar het is wel nog mogelijk om je iPhone te redden. Nieuw iPhone’s zoals iPhone X, 8 en 7 kunnen wel onderwater gaan, maar oude modellen zoals de iPhone 6, SE, 5 en 4 kunnen niet zolang tegen water.

Het is belangrijk om te beseffen dat water is niet het probleem hier. Mineralen die in het water zitten zijn het probleem. Deze kunnen oxidatie veroorzaken die uiteindelijk je telefoon kan beschadigen.

Hieronder vind je een paar tips om het oxidatie proces af te remmen. Na waterschade is het altijd slim om je iPhone door een gsm specialist bij jou in de buurt te laten reinigen om oxidatie te voorkomen.

Waterschade laten reinigen? Vergelijk nu kosten.

1. Doet je iPhone nog?

Als je iPhone in het water is gevallen en daarna nog aan is gebleven, schakel het meteen uit en maak hem droog met een doekje. Om zeker te zijn dat je toestel geen waterschade heeft gelopen controleer eerst de vochtsensoren.

iphone sim kaart verwijderen

Iedere iPhone is voorzien van waterschade labels die rood worden als er contact met water is geweest. Deze labels bevinden zich vaak bij de SIM kaart opening van je telefoon. Om deze zien moet je eerste je SIM kaart uit halen.

Dit kun je eenvoudig door een paperklip of en naald te gebruiken bij het gaat aan de zijkant van je telefoon. Als de SIM kaart is verwijderd, zet het niet terug in de tray van je iPhone.

iphone waterschade sensoren

2. Niet aan schakelen

Als je iPhone is uit gegaan schakel deze niet aan. Als er water binnen het toestel is gelopen loop dan niet het risico om je telefoon permanent te beschadigen door deze aan te zetten.

3. Zet je iPhone in rijst

iphone in rijst plaatsten

Om meer vocht uit je telefoon te halen en het lopen van het water binnen je toestel af te remmen, je kunt deze in een plasticzak met witte rijst stoppen. Nogmaals dit is een tijdelijk oplossing.

4. Gebruik silica zakjes

iphone in silica zakjes

Een andere manier om water uit je iPhone te trekken is om je toestel tussen silica zakjes te plaatsen. Deze heb je nog misschien in je klerenkast liggen of in een van je schoenendozen.

5. Gebruik de oven

Het kan raar klinken, maar het kan wel je iPhone redden. Zet je iPhone in een 40 graden verwarmt oven voor ongeveer 20 minuten. Op deze manier zal het water snel verdampen.

6. Gebruik een föhn

Als eerst hulp kun je ook een haardroger gebruiken om je iPhone te redden van waterschade. Dit is ook maar een tijdelijk oplossing. Oxidatie kan stil plaats vinden.

Volgende Post

iPhone wordt heet? Hier waarom en de oplossing voor

Jan,
iphone die oververhit is

Allereerst hoef je niet te panieken als je iPhone warm wordt. Dat is gewoon normaal, vooral wanneer je toestel intensief gebruikt. Dit is het geval wanneer je bijvoorbeeld [...]

Lees meer...


Vorige Post

12 oplossingen om het geluid van je iPhone weer te laten werken

Jan,
iphone geluid doet het niet meer

Komt geen geluid uit je iPhone? Komt er een raar geluid uit je speakers? Probeer dan een van deze truckjes om je telefoon te herstellen [...]

Lees meer...