Toegang tot geblokkeerde iPhone krijgen

Frank, , Blog

Wat moet je doen wanneer je iPhone X, 8, 7, 6, SE, 5 en 4 geblokkeerd is? Hieronder 4 oplossingen om weer toegang te krijgen.

iphone geblokkeerd

Als je jouw pincode vergeten bent en op je scherm onder “iPhone is geblokkeerd” staat er dat je 145.131.234 minuten (het kan ook korter zijn!) moet wachten, probeer dan deze tips te gebruiken om weer toegang te krijgen:

Meestal wordt je iPhone geblokkeerd wanneer de verkeerde toegangscode 5 keer achter elkaar wordt ingevoerd. In dit geval kan je na 1 minuut weer proberen om je wachtwoord in te typen om je telefoon te ontgrendelden.

Eigenlijk is er een direct correlatie tussen het aantal keer dat de verkeerde pincode is gebruikt en het aantal minuten dat je moet wachten voor dat je weer mag proberen om je iPhone te ontgrendelen:

Reparatie nodig? Vergelijk nu kosten en bespaar tot 50%.

Deblokkeren met iTunes

iphone geblokkeerd verbind met itunes

Als je recent een backup via iTunes hebt gemaakt, dan kan je iPhone makkelijk herstellen zoals het volgt:

  1. Sluit je iPhone aan de computer die je normaal gesproken gebruikt om foto’s uit je telefoon te halen en laat de iTunes zelf starten.
  2. Zodra je toestel wordt gevonden maakt iTunes automatisch een backup voor je. Is dit niet jou geval, dwing dan iTunes om een backup te maken door op Maak reservekopie te klikken.
  3. Als de reservekopie gemaakt is klik dan op Hertsel iPhone. Dit kan ook via iCloud.

Lukt het jou niet? Vraag dan hulp aan een van onze specialisten in iPhone reparaties in Amsterdam.

Deblokkeren zonder iTunes

Via iCloud kun je je iPhone op afstand wissen en weer activeren:

  1. Ga naar iCloud en gebruik je Apple ID om in te loggen.
  2. Klik op Alle apparaten bovenin het venster.
  3. Kies het apparaat dat je wilt wissen.
  4. iphone wissen icloud
  5. Bevestig dat je dit toestel en behorende toegangscode wilt wissen.
  6. Na enkele seconden wordt er een bericht naar jou iCloud e-mailadres gestuurd ter bevestiging van het wissen van je apparaat.
  7. Volg de stappen op het scherm van je gewiste iPhone om deze weer in gebruik te kunnen nemen.

Hard resetten

Dit is zeker niet de meest gunstig optie, maar het werkt altijd. Nadeel van deze manier is dat je al je data (dus foto, berichten, contacten etc.) kwijt gaat raken. Hier lees je hoe je iPhone moet resetten.

Vraag aan Apple iForgot

beveilingsvragen apple id vergeten

De ultieme oplossing wanneer je geen backup hebt, geen pincode meer weet en het wachtwoord van de Apple ID kwijt bent is om naar iForgot.Apple.com te gaan.

Hierop kun je aan Apple vragen om een bericht naar je geregistreerde apparaten te sturen waar je een nieuw wachtwoord kunt instellen.

Apple kan ook een link naar een door jou geregistreerde nummer sturen om je wachtwoord te laten herstellen.

iPhone in James Bond mode

Eigenlijk bestaat de James Bond mode niet, maar op je iPhone kun je wel kiezen om al je data te wissen na 10 keer dat er de verkeerde pincode wordt gebruikt:

  1. Ga naar Instellingen en kies Toegangscode.
  2. Voer je toegangscode in om verder te gaan.
  3. Zoek naar Wis gegevens en schakel deze aan als je wilt dat al je data gewist word nadat 10 keer een fout pincode is ingevoerd.
Volgende Post

iPhone traag? Zo maak je 'm sneller!

Jan,
iphone is traag

In de loop van de tijd kan je toestel wel wat trager worden. Dit kan door verschillende reden komen bijvoorbeeld een iOS update [...]

Lees meer...


Vorige Post

iPhone wordt heet? Hier waarom en de oplossing voor

Jan,
iphone die oververhit is

Allereerst hoef je niet te panieken als je iPhone warm wordt. Dat is gewoon normaal, vooral wanneer je toestel intensief gebruikt. Dit is het geval wanneer je bijvoorbeeld [...]

Lees meer...