iPhone batterij kalibreren: zo doe je dat stap voor stap gids

Jan, , Blog
iphone batterij kalibratie

Waarom moet je batterij kalibreren eigenlijk? Batterij kalibratie is zeer belangrijk voor je iPhone voor twee reden:

Kalibratie al geprobeerd zonder resultaten? Dan is het tijd om een nieuw batterij te kopen voor je iPhone! Vergelijk nu prijzen van reparatiepunten bij jou in de buurt.


Eigenlijk moet men tenminste een keer per maand zijn/haar batterij kalibreren en zeker ook ieder iOS update. In feit als je na een iOS update ziet dat je batterij sneller leeg gaat, doe maar allereerst een batterij kalibratie.

Je batterij regelmatig leeg laten lopen is het zeer belangrijk om de ionen in je batterij in beweging te houden. De eigenschappen van lithium-ion batterijen materialen dienen constant gebruikt te worden om de beste prestaties te kunnen garanderen. Voor deze reden adviseert Apple zelf om een keer in de maand je iPhone batterij helemaal leeg te laten lopen een daarna deze laten opladen.

Je iOS systeem rekent hoeveel batterij van je iPhone beschikbaar is. Na elke update worden er nieuwe features toegevoegd en sommige kunnen wel invloed hebben om de duur van je batterij. De batterij van je iPhone volledig leeg laten lopen en daarna volledig opladen helpt je iOS systeem om de duur van je batterij beter te optimaliseren. Veel mensen denk dat dit helemaal onzin is, maar testen hebben laten zien dat een kalibratie de duur van je batterij wel verbetert.

Hoe kalibreer je je iPhone batterij

De eerste stap is om je batterij volledig leeg laten lopen. Dit kun je bereiken door simpelweg je iPhone normaal te gebruiken, maar het is niet altijd zo handig. Eerlijk gezegd wilt niemand op pad gaan meet alleen maar 1% van je batterij. Bovendien dat 1% kan soms best lang duren. De beste tijd om je batterij leeg te maken is voor dat je naar bed gaat. Om deze sneller leeg te laten lopen, zet je flits aan en laat een video uit internet door spelen.

Wanneer je toestel helemaal leeg is, is best om dit even leeg laten staan. Als het kan, laat je iPhone de nacht leeg en begin de oplaadfase allen de ochtend daarna. Dit truckje helpt om je batterij volledig leeg te maken. Vaak zie je dat je zodra je iPhone laat opladen na een korte tijd die het leeg is, springt de batterij meteen naar 3%. Reden hiervoor is dat de batterij eigenlijk niet helemaal leeg was.

Nu laat je iPhone opladen en houd dit uitgeschakeld. In feit zodra je de stekker van je oplader in het stopcontact doet, spring je iPhone automatisch weer aan na enkele minuten. Schakel je toestel zo snel mogelijk weer uit. Op deze manier zou je iPhone sneller en vollediger opladen. Bovendien zou je iPhone ook minder heet worden. Dit helpt om de duur van je batterij te verbeteren.

Wanneer je iPhone uitschakelt om deze te laten opladen, vergeet niet om te meten hoe lang het duurt voordat je toestel volledig opgeladen is. Normaal gesproken word er geadviseerd om iPhone 6 en iPhone 6 Plus vijf uur lang te laten opladen.

Nu dat je toestel volledig opgeladen is je kunt dit aan zetten. Dit doe je door de aan/uit knop in te drukken. Het Apple logo zou dan op het scherm verschijnen. Nu kan je ook je oplader verwijder een weer op pad gaan.

iPhone kalibreren stap voor stap

Hieronder vind je de golden stappen om de batterij van je iPhone te kalibreren.

  1. Gebruik je iPhone tot de batterij volledig leeg is. Als de batterij bijna 0% is en je wilt deze sneller leeg laten lopen, zet je flits aan en speel van video uit het internet.
  2. Laat je iPhone verder leeg lopen door deze niet te opladen voor een gehele nacht.
  3. Laat je iPhone op zonder deze aan te zetten. Als je toestel automatisch aan springt, schakel het zo snel mogelijk weer uit.
  4. Laat je iPhone tenminste vijf uur lang laten opladen
  5. Zodra je iPhone volledig opgeladen is, zet deze weer aan.

iphone batterij kalibratie

Word je batterij nog snel leeg na kalibratie? Dan is het misschien tijd om een nieuwe batterij aan te kopen. Op onze website kun je eenvoudig prijzen vergelijken voor al uw iPhone reparatie in Den Haag. Met of zonder afspraak zijn onze monteurs binnen 30 minuten klaar.

Volgende Post

iOS 12 beta gratis beschikbaar

Chris,
ios 12 met anti-smartphone addictie

Appleā€™s sneller update voor iOS12 is nu beschikbaar voor iPhone5s en nieuwer toestellen. Tussen de nieuwe features ook de anti-smartphone addictie [...]

Lees Meer

Vorige Post

iPhone laadt niet op? Hier 6 oplossingen

Jan,
iphone laadt niet meer op oplossing

Wanneer je iPhone niet meer oplaadt je kunt best een van de volgende oplossingen proberen [...]

Lees Meer