iPhone gezamenlijke agenda toevoegen, synchroniseren en delen

Frank, , Blog

Stap bij stap gids om een gedeelde agenda op je iPhone toe te voegen en met andere synchroniseren.

iphone agenda toevoegen, delen en synchroniseren

Wanneer jij de standaard Agenda app van je iPhone wilt gebruiken om een nieuw agenda met andere te delen en synchroniseren je moet dan deze stappen volgen:

Werken deze stappen voor jou niet? Heb je het idee dat je smartphone niet tot behoren werkt? Kom dan langs bij één van onze mobiel reparatie winkels in Den Haag en laat je toestel door onze specialisten gratis onderzoeken.

Reparatie nodig? Vergelijk nu kosten en bespaar tot 50%.

  •  Koop online & Bespaar tot 50%.
  •  Veilig betalen met iDEAL
  •  14 dagen bedenktijd.
  •  Niet gerepareerd geld terug.
ideal-online-betalen

Agenda toevoegen

Om een nieuw agenda op je iPhone toe te voegen:

Vanaf iPhone 6 en hoger:

  1. Open de standaard Agenda App op je iPhone.
  2. Tik op Agenda’s.
  3. Kies nu Nieuwe Agenda en geef deze een naam.
  4. Kies eventueel ook een kleur en druk op Gereed.

Vanaf iPhone 5 en lager:

  1. Ga naar de standaard Agenda App van je iPhone.
  2. Tik nu op Agenda’s.
  3. Druk op Wijzig in de hoek linksboven.
  4. Kies nu Voeg agenda toe….
  5. Geef je nieuwe agenda een naam en een kleur en tik op Gereed.

Agenda delen

Als je huidige of nieuwe agenda met andere wilt delen volg dan deze stappen:

  1. Ga naar instellingen > iCloud.
  2. Zoek hier naar Agenda en zorg ervoor dat de schakelaar hiernaast aangevinkt is (schakelaar is groen!).
  3. Open nu je standaard Agenda App en tik op Agenda’s.
  4. Druk nu op de i naast de agenda die je wilt delen.
  5. Onder Gedeeld met tik op Voeg iemand toe.
  6. Voer nu de naam in van je contact waarmee je agenda wilt delen. Staat deze persoon niet op je contactenlijst? Tik dan op + om deze per email uit te nodigen.
  7. Wanneer klaar tik op Voeg toe.

Om de bewerkingen van de gezamenlijke agenda bij andere toe te staan of juist je agenda stoppen met delen:

  1. Tik op de naam van de persoon waarmee je agenda deelt.
  2. In het nieuwe venster schuif de schakelaar naast Sta bewerkingen toe om deze persoon wel of niet wijzigen in de agenda aan te kunnen laten brengen.
  3. Om deze persoon toegang tot je agenda te ontzeggen tik op Stop delen.

Agenda synkroniseren

Standaard worden afspraken en activiteiten tot 1 maand terug in tijd op je agenda weergeven. Eigenlijk kun je zelf kiezen tot wanneer afgelopen activiteiten op je agenda weergegeven moeten worden:

  1. Ga naar Instellingen.
  2. Tik op Agenda.
  3. Zoek nu naar Synchroniseer en duk hierop.
  4. Kies nu uit een van de opties bijvoorbeeld Tot 6 maanden terug en tik op Agenda.

Als het goed is kun je nu op je agenda activiteiten zien vanaf de 6 afgelopen maanden.

Volgende Post

S Planner agenda synchroniseren en delen doe je zo!

Jan,
samsung s planner agenda synchroniseren en delen

De S Planner is de standaard agenda App die op elke Samsung smartphone geïnstalleerd is. Deze kun jij met [...]

Lees meer...


Vorige Post

De pincode van je Samsung simkaart wijzigen of uitschakelen doe je zo

Jan,
pincode simkaart wijzigen samsung

Vaak is het verstandig om je telefoon extra veilig te maken door een pincode aan je simkaart toe te voegen, maar [...]

Lees meer...