GSM Paradise Zoetermeer: onze ervaring met telefoon reparatie

Jan, , Blog
gsm paradise winkel op het rond 42 in zoetermeer Zuid

Hallo volks. Dit is onze wekelijks rubriek Doen zij ‘t goed?. Vandaag zijn wij bij GSM Paradise in het winkelcentrum Stadshart op Het Rond 42 in Zoetermeer geweest om het scherm van de iPhone 5 van Niki te laten repareren. Naast telefoon reparaties heeft de winkel ook een breid assortiment van hoesjes die men zelf online kan bestellen of in de andere vestingen in Delft en Rijswijk terug kan vinden. GSM Paradise is terug in 2012 begonnen en het is nu een begrip voor smartphone reparaties in Den Haag en omgeving.

Onze beoordeling over GSM Paradise

Prijs van de reparatie 3.5
Kwaliteit van de reparatie 4.5
Wachttijd voor de reparatie 3
Klantvriendelijk personeel 5
Totaal 4
Aanbevolen: Ja

De reparatie

De iPhone 5 van Nikki is best gedateerd, maar het was een cadeau van haar vriendje en ze vind het moeilijk om het toestel zomaar door een nieuwer te vervangen. Zoals hieronder te zien is het scherm zwaar beschadig. Barsten zijn overal het glas aanwezig en onderin links in de hoek is zelf een stuk van het glas los gekomen.

iphone 5 met gebroken scherm voor reparatie

Dit was het resultaat van meerderen valpartijen die in de loop van de tijd, ongeveer 4 jaar, het scherm erger hebben gemaakt. Gelukkig functioneert het toestel nog prima, maar nu dat een stuk van het glas loos is gekomen, is Nikki echt bang geworden voor eventuele waterinfiltraties die tot serieuzer beschadigen van de smartphone kunnen leiden. Het is dus nu tijd voor een nieuw scherm.

Benieuwd naar prijzen van andere reparateurs? Vergelijk ze nu!

Prijzen & Garantie

GSM Paradise reparatie kosten zijn duidelijk op hun website aangegeven. Hier kan men uit een A+ kwaliteit scherm kiezen voor € 79 of voor een B kwaliteit van & 59 gaan. Het verschil tussen deze twee schermvarianten? Dit gaan wij direct in de winkel vragen.

Zoals de meeste van de reparatiepunten biedt GSM Paradise in Zoetermeer ook 3 maanden garantie op reparaties. Onduidelijk is of dit ook voor de B kwaliteit schermen geldig is. Hopelijk krijgen wij dit ook in de winkel duidelijker te horen.

Een afspraak is niet vereist en eventueel kan het toestel ook per post gestuurd worden om dit te laten repareren. Als u voor deze optie gaat wordt dan uw telefoon terug naar u gestuurd na betaling via iDeal van een onlinefactuur. Deze ontvang je per e-mail zodra de smartphone gerepareerd is.

Aan de slag!

Om 11:30 spreken wij op Promenade Plein in het winkelcentrum Stadshart met Nikki af. GSM Paradise zit niet ver hier van. In feit kun je het gemakkelijk vanaf het plein zien. Het is de 3 winkel links van Begels & Beans en tegenover Eye.

gsm paradise locatie

Nikki is scherp op tijd. Samen lopen wij naar de winkel toe. Het is best druk binnen en jammer genoeg hebben wij geen afspraak. Wij moeten wachten. Na ongeveer 5 minuten werden wij bij een medewerker benaderd die ons hulp biedt.

Nikki verteld dat ze haar iPhone scherm wilde laten vervangen maar ze wiste niet precies wat het verschil tussen A+ beeldschermen en B kwaliteit beeldschermen was. Onze hulp verteld dat beide imititatieschermen zijn maar ze wel in kwaliteit verschillen. A+ zijn iets robuuster en kunnen meer tegen stoten dan B kwaliteit schermen. Bovendien word er alleen maar 1 maand garantie op de “minder” goed displays gegeven. Nikki besloot om toch voor de A+ versie te gaan, ze vinden het fijner om 3 maanden garantie te hebben in plaats van 1. Verstandig.

GSM Paradise werkt ook met verzekeringsmaatschappijen, vandaar werd Nikki gevraagd of ze verzekerd is. Nikki heeft helaas geen verzekering op het toestel.

Vanwege de drukte die er in de winkel is, kan het vervangen van het scherm van Nikki alleen pas rond 12 uur beginnen. Het vervangen van het scherm duurt zelf circa 30 minuten, maar op dat moment waren alle monteurs bezet. Het werd dus ons geadviseerd om 12:45 terug te komen. Rond die tijd zou het toestel zeker klaar moeten zijn. Nikki vond het niet zo erg om te wachten, want opzicht er is veel te doen in het winkelcentrum, maar misschien wel een gouden tip voor potentiele klanten die haast mogen hebben: maak een afspraak voor je reparatie!

Om 12:45 zijn wij terug in de winkel van GSM Paradise en gelukkig is de iPhone van Nikki klaar zoals voorspeld. Het nieuwe scherm zit strak uit en de telefoon lijkt als nieuw. Het toestel gaat weer aan en er komen ook geen gekke geluiden als de touchscreen wordt aangeraakt. Mooi. Nikki krijgt nog een gratis touchscreen beschermer als compensatie van de lange wachttijd. Wat netjes zeg!

iphone 5 met nieuwe a+ beeldscherm van gsm paradise

Heb je ook je smartphone bij GSM Paradise in Zoetermeer laten repareren? Laat dan ons weten wat je ervaring is geweest.

Volgende Post

The Fixables Amsterdam: hoe goed zijn ze dan?

Frank,
the fixables rijnstraat 165 amsterdam

Goedendag volks! Deze week zijn bij the Fixables in Amsterdam geweest om de oplaadpoort van de iPhone 7 van [...]

Lees meer...


Vorige Post

Reparatie Matrix Beijerlandselaan? Lees hier onze review

Frank,
matrix reconnected reparatie winkel op de Beijerlandselaan in Rotterdam Zuid

Vandaag zijn wij naar Matrix Reconnected op de Beijerlandselaan in Rotterdam gegaan om het scherm van de iPhone 6s van Sander te laten vervangen [...]

Lees meer...