Samsung Galaxy batterij snel leeg? Deze tips helpen je!

Jan, , Blog
samsung galaxy batterij snel leeg oplossing

Uiteindelijk zullen alle batterijen leeg worden, ook na een update, maar hopelijk niet te snel. In principe hoe groter de batterij van je telefoon, hoe langer zou deze duren. Helaas betekent groter batterij ook zwaardere telefoons, dus er moet altijd een compromis zijn tussen duur en gewicht. Rond te lopen met een telefoon van 10 kilo’s in je broekzak is dus geen optie, dus hoe zorgt je om de batterij van jouw Samsung Galaxy langer te laten duren? Hieronder een aantal tips om een te snel leeg batterij te voorkomen:

Al deze tips geprobeerd? Nieuw batterij nodig? Vergelijken nu prijzen en laat je batterij aan de beste prijzen vervangen.


Check apps die veel batterij gebruiken

Op je Samsung telefoon zijn er een aantal apps die zeer bekend zijn om veel batterij te gebruiken. Deze app zijn altijd actief in de achtergrond van je telefoon. Als je deze niet nodig hebt, je kunt dan ze beter verwijderen op beperken:

Cache van apps wissen/leegmaken

Voordat je alles gaat wissen is het wel goed om te weten dat na een software update duurt het even lang voor dat je Samsung Galaxy besturingssysteem goed geoptimaliseerd is. Dus het kan even duren voor het energieverbruik zich te stabiliseren. De dag daarna de update kun je best je toestel opnieuw starten om dit te helpen met stabiliseren. Je kunt ook zelf naar het “apparaatonderhoud” kijken en je Samsung zich laten optimaliseren.

samsung galaxy apparaatonderhoud voor optimalisatie

Om de duur van je batterij te verlengen is soms handig om de cache van gecrashte apps leeg te maken. Via Instellingen ga naar “Apps” en zoek op gecrashte programma’s in de lijst, klik op “Opslag” en dan “Cache-legen”.

samsung galaxy cache leeg maken

Gebruik geen automatisch helderheid

automatisch helderheid uitschakelen samsung

Het scherm is een van de grootste batterijvreter van je Samsung Galaxy. Standaard wordt de helderheid van je scherm automatisch aangepast door het besturingssysteem. Dat kan handig klinken, maar in feit is dit absoluut niet noodzakelijk. Om batterij te besparen je kunt best de helderheid van je telefoon manueel instellen.

Verlaag de scherm timout

time out scherm samsung verkleinen

Probeer zo snel mogelijk je scherm donker te krijgen. Op deze manier kun je veel besparen op de duur van je accu. Hoe minder het scherm aan is, hoe langer de batterij zal duren. Best is dan om de timeout zo laag mogelijk te houden.

Gebruik geen trilfunctie

De trilfunctie is wel handig, maar is het echt noodzakelijk om deze altijd aan te hebben? Waarschijnlijk niet. Het trilmotortje gebruikt best veel kostbare energie die je kunt besparen om je batterij langer te kunnen gebruiken.

Laat je batterij vervangen

Dit is de laatste en zeker meer ongewenste oplossing, maar soms kan het echt zijn dat je batterij wel kapot is en vervangen moet worden. Bij ons kun je direct online kosten vergelijk voor Samsung reparaties in Rotterdam en de accu van uw telefoon vakkundig en goedkoop laten vervangen.

Locatie en GPS uitschakelen

locatieservice en gps utischakelen in samsung telefoon

Locatie en GPS signaal zijn ook op de lijst van de batterij vreters. GPS signaal hoeft niet helemaal aan te blijven want je locatie wordt meestal bepaald door je IP adres. Bekijk welke apps je locatie gebruiken via de instellingen menu van je toestel en klik op “Recente locatieverzoeken”. Om de locatieservices uit te zetten, schakel “Locatie” uit. Op deze manier worden veel functies op je mobiel uitgeschakeld die de locatieservices gebruiken.

Synchroniseren uitschakelen

autosync utischakelen samsung in samsung telefoon

De autosync maakt vaak gebruik van internetverbindingen om data te checken en updaten, bijvoorbeeld je Gmail-account, of je tweets te halen etc. Dit zet veel functies aan die continu in de achtergrond blijven werken en je batterij leeg trekken. Om de energie van je accu schakel dan te autosync uit.

Play store updates uitschakelen

apps automatisch updaten utischakelen samsung

Standaard staat worden alle apps je telefoon automatisch geüpdatet zodra een nieuwe versie beschikbaar is. Dit beteken dat je mobiel continu bezig is met het zoeken van updates op het internet. Als je je kan voorstel gebruikt deze functie veel batterij energie die je makkelijk kunt besparen voor andere belangrijker taken

Beperk het gebruik van widgets

Widgets zijn software die altijd actief zijn in de achtergrond van je mobiel en vaak verbinding met internet zoeken om hun data te updaten. Denk aan het weerbericht, gmail of twitter en andere. Vraag: heb je helemaal nodig? Indien nee schakel deze widgets uit om energie te besparen.

Terug naar fabriekinstellingen

fabriekgegevens herstellen samsung galaxy

Deze oplossing klinkt best hard, maar het geeft altijd tastbare en concrete resultaten. Hoe de je dat dan?

  1. Swipe vanuit het beginscherm naar boven of naar beneden.
  2. Kies “instellingen”.
  3. Tik op “Algemene beheer”.
  4. Kies “Resetten”.
  5. Kies “Fabriekgegevens herstellen”.

Vorige Post

Samsung Galaxy batterij laten vervangen? Vergelijk

Jan,
samsung batterij vervangen

Dit moet je er weten over kosten, garantie en wachttijd voor een nieuw accu voor [...]

Lees meer...


Volgende Post

Samsung Galaxy gaat niet meer aan? Oplossin gids

Frank,
samsung galaxy gaat niet meer aan

De complete gids om je Samsung Galaxy te resetten wanneer deze vast lopt. Van hard rest naar recovery mode. Hier lees je wat je echt moet doen [...]

Lees meer...